AZBUKUM
Уђите у курс. Пријавите се.
(одрасли)
Пријавите се.
(деца и млади)
Пријавите се.
(професор)

Азбукум онлајн српски

AZBUKUM AZBUKUM
AZBUKUM

САВРШЕН ОНЛАЈН КУРС СРПСКОГ

Регуларни програм српског

Курсеви „корак по корак“, од апсолутно почетног до јаког средњег нивоа.

сазнајте више

Фокус 
програм 
српског

Сјајан извор материјала за додатне вежбе из граматике, вокабулара и/или ситуационих модела.

сазнајте више

Разговорни програм српског

Индивидуални или групни часови намењени вежбама говора, разговора и изговора.

сазнајте више

АОС програми се могу лако комбиновати. Постоји неколико различитих Азбукум онлајн програма српског: Регуларни, Фокус и Разговорни. Можете се уписати само на један програм или комбиновати два, па чак и три програма у исто време. Своју комбинацију можете креирати кад год пожелите. Чим Вам се учини да вам је потребно више вежбања из неких од понуђених области, додајте жељени програм у своју комбинацију. Контактирајте АОС тим ако вам затреба савет

АОС је прилагођен Вашем распореду тако да у учењу српског можете уживати кад год пожелите. Ви бирате време и место кад ћете учити. Иако програми имају своја временска ограничења, остављено је довољно простора да се све ново лако представи и увежба и да се пређе на следећи корак.

АОС је пажљиво осмишљен програм за лако учење српског језика. Садржај сваког програма и курсева који се у њима налазе брижљиво је креиран. Постепено се уводе нова поља из вокабулара, граматике и ситуационих модела. Сва она су праћена обиљем интересантних вежби, аудио и видео записа, као и сликовитих прича о српској култури, историји и традицији које ће олакшати Ваше учење српског. 

АОС је лак за коришћење јер је постављен на платформу кроз коју се можете кретати без застоја и користити додатне изворе материјала који су вам доступни. Уједно можете пратити свој напредак кроз резултате на ревизорним тестовима и видети како се пењете на скали знања српског. АОС тим предавача Вам је на располагању уколико Вам треба савет како да још успешније савладате српски. 

Регуларни програм српског

Регуларни програм српског нуди курсеве које се прелазе „корак по корак“, од апсолутно почетног до јаког средњег нивоа. Сваки регуларни курс, без обзира на ниво, има исту структуру: састоји се од десет лекција и пет ревизорних тестова након сваке друге лекције. 


Садржај курса:

 1. десет лекција
 2. пет ревизорних тестова (после сваке друге лекције)

Садржај лекције:

 1. преглед садржаја лекције
 2. читање и разумевање
 3. граматички преглед
 4. лексичке вежбе
 5. граматичке вежбе
 6. вежбе слушања
 7. сегменти о српској култури и обичајима
 8. пдф документи са граматичким прегледом и речником
 9. видео записи (у неким лекцијама) 
   

А1.1 Почетни 1

А1.2 Почетни 2

А2.1 Основни 1

А2.2 Основни 2

Б1.1 Средњи 1

Б1.2 Средњи 2

Фокус програм српског

Фокус пакети су иделна допуна свима који већ похађају неки курс српског ван Азбукума или су уписани на АОС регуларни, односно, разговорни курс и желе да додају више вежби док савладавају српски језик.

АОС фокус онлајн курсеви српског нуде додатна вежбања из области богаћења вокабулара (речи, фразе, идиоми, итд.), увежбавања ситуационих модела, граматичких правила, као и изговора српских гласова и употребе два писма (особито важно за почетне нивое). Фокус вежбања су осмишљена за три нивоа: почетни (А1), основни (А2) и средњи (Б1). За сваки ниво понуђена је богата листа корисних тема које обично захтевају доста вежбања. Приликом уписа на фокус курс, Ви  креирате свој „фокус пакет“ бирајући десет тема по слободном избору. На тај начин можете да вежбате оно што мислите да Вам је најпотребније. Након урађених свих десет тема, можете креирати следећи пакет вежбања.

За сваки фокус пакет предвиђено је време од максимум дванаест седмица да се ураде сва вежбања. више

Уз фокус пакет, у неком тренутку, можете додати и вежбе говора у оквиру разговорног курса, или се уписати на регуларни курс српског и добити постепени пролаз кроз нивое. Комбинације су бројне и зависе само од Вас. Наравно, уколико нисте сигурни која је комбинација подобна Вашем нивоу знања, АОС тим Вам може помоћи својим саветима и предлозима.

A2 Основни

Б1 Средњи

Разговорни програм српског

У оквиру АОС Разговорног програма постоје индивидуални и групни курсеви. Организују се у пакетима од по десет сусрета, где сваки сусрет може трајати 30 или 60 минута. Ако желите да вежбате и усавршите свој изговор, индивидуални пакет је свакако најбоље решење. Тада рад са АОС професором доноси ритам и садржај часа прилагођен само Вама. Распоред Ваших сусрета прилагођавате свом слободном времену и договарате се са професором када Вам највише одговара да радите.

Ако, пак, желите да усавршите своје разговорне вештине, прикључите се групном разговорном програму и будите део заједнице која ужива у разговарању на српском. Сваки групни сусрет траје 30 или 60 минута, а број учесника у групи може бити од два до шест. Пре него уђете у групу, морате урадити Улазни тест и видети на ком сте нивоу знања и у ком термину има сусрете група која је на сличном нивоу Вашем.

Наравно, можете комбиновати групне и индивидуалне часове, односно, разговорни са регуларним или фокус програмом.

Максимално време предвиђено да искористите својих десет сусрета разговорног курса је пет седмица. По истеку једног пакета, можете да се упишете на следећи пакет. 

A2 Основни

Б1 Средњи

Како се уписати?

Азбукум онлајн српски

1. ОТКРИЈТЕ

Сазнајте све о типовима програма и курсевима које АОС нуди.

2. ОДАБЕРИТЕ

Изаберите тип(-ове) програма и комбинацију курсева и унесите их у Пријавни формулар приликом процеса пријаве („Пријавите се“)

3. ПРИЈАВИТЕ СЕ

Након што испуните Пријавни формулар који се налази под „Пријавите се“, пошаљите га и сачекајте АОС имејл потврде да је формулар стигао. У имејлу ћете добити рачун и инструкције за уплату.

4. ЗАПОЧНИТЕ

Након уплате износа за АОС курс(-еве) биће вам послата шифра за улаз у курс на имејл. Активирајте линк са шифром и уђите у свој профил. Започните учење!


Азбукум програми српског језика као страног/нематерњег акредитовани су од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

AZBUKUM